Bild på Farinbröd

Farinbröd

angelicaan
mån, 2010-04-26 15:21

Ett av de godaste matbröden jag vet! Man kan välja att baka ut till bullar eller limpor.

Receptkälla: Mamma

Receptet ger

40
bullar
cirka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 förpackning brun farin
  • 4 st ägg
  • 1 förpackning rågsikt
  • 2 pkt torrjäst (12 gr)
  • 2 tsk salt
  • 1 l ljummet vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop allt i en bunke.

  2. Jäs degen till dubbel storlek.

  3. Baka ut till bullar eller limpor.

  4. Jäs på plåten en stund.

  5. Grädda i 175 grader cirka 20-30 minuter. Pensla med vatten då och då för att få en skorpa.

500 gram farinsocker? Det

500 gram farinsocker? Det låter mycket!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.