Bild på Feta- och olivpinnar

Feta- och olivpinnar

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 18:08

Tips:
Byt ut oliver mot hackade soltorkade tomater.
Ersätt feta och oliver med 2 dl riven ost och 100 g finhackad skinka eller salami.

Receptet ger

30 - 40
st
pinnar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 gr smör, rumstempererat
  • 125 gr feta, smulad
  • 1 dl gröna oliver, kärnfria
  • 1/2 tsk salt
  • mjöl till utbakning

Gör så här

  1. Finhacka oliverna.

  2. Blanda mjöl och bakpulver, hacka ihop med smöret.

  3. Tillsätt feta, yoghurt och oliver och blanda allt snabbt (det blir rätt så kletigt).

  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en "korv". Dela "korven" i jämnstora bitar.

  5. Ta lite mjöl i handflatorna och rulla bitarna till "cigarrer".

  6. Grädda dem på bakplåtspapper i ugn vid 250 grader i c:a tio minuter.Serveras ljumna till snacks, Tzatziki, dipp eller sallader.

Passar perfekt till

Passar perfekt till fikat...nästa gång blir det test med soltorkade tomater

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.