Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Feta- och olivpinnar

Tips:
Byt ut oliver mot hackade soltorkade tomater.
Ersätt feta och oliver med 2 dl riven ost och 100 g finhackad skinka eller salami.

Vote
(5)

Räcker till 30 - 40 st pinnar

Räcker till...

30 - 40 st pinnar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 gr smör, rumstempererat
  • 125 gr feta, smulad
  • 1 dl gröna oliver, kärnfria
  • 1/2 tsk salt
  • mjöl till utbakning
  1. Finhacka oliverna.

  2. Blanda mjöl och bakpulver, hacka ihop med smöret.

  3. Tillsätt feta, yoghurt och oliver och blanda allt snabbt (det blir rätt så kletigt).

  4. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en "korv". Dela "korven" i jämnstora bitar.

  5. Ta lite mjöl i handflatorna och rulla bitarna till "cigarrer".

  6. Grädda dem på bakplåtspapper i ugn vid 250 grader i c:a tio minuter.Serveras ljumna till snacks, Tzatziki, dipp eller sallader.