Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Feta- och olivpinnar
Tips:
Byt ut oliver mot hackade soltorkade tomater.
Ersätt feta och oliver med 2 dl riven ost och 100 g finhackad skinka eller salami.
Räcker till 30 - 40 st pinnar
Räcker till...
30 - 40 st pinnar
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 gr smör, rumstempererat
- 125 gr feta, smulad
- 1 dl gröna oliver, kärnfria
- 1/2 tsk salt
- mjöl till utbakning
Finhacka oliverna.
Blanda mjöl och bakpulver, hacka ihop med smöret.
Tillsätt feta, yoghurt och oliver och blanda allt snabbt (det blir rätt så kletigt).
Rulla ut degen på mjölat bakbord till en "korv". Dela "korven" i jämnstora bitar.
Ta lite mjöl i handflatorna och rulla bitarna till "cigarrer".
Grädda dem på bakplåtspapper i ugn vid 250 grader i c:a tio minuter.Serveras ljumna till snacks, Tzatziki, dipp eller sallader.