Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Filmjölkslimpa
Kryddorna kan man variera efter smak. En variant är att dra av 1½ dl från filmjölken och istället tillsätta tex. 1½ dl rårörda lingon eller andra bär. Man kan också göra det nyttigare genom att tillsätta blötlagt rågkross eller linfrön.
Här nedan finner ni vårt recept på Filmjölkslimpa:
Räcker till 2 st mindre eller 1 stort formbröd
Räcker till...
2 st mindre eller 1 stort formbröd
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 175 g vetemjöl ca 2,5 dl
- 175 g rågsikt ca 2,5 dl
- 210 g grovt rågmjöl ca 2,5 dl
- 5 dl filmjölk
- 2 dl mörk sirap
- 2 msk Dr. Oetker bikarbonat
- 1 tsk anis
- 1 tsk fänkål
- 1 tsk kummin
- 1 tsk malen pomerans
- 1 msk salt
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda alla ingredienser till en jämn smet, den skall vara lösare än en vanlig deg.
Stjälp upp i smörad och mjölad form.
Grädda i 70-90 min på 160 grader.