Bild på Filmjölkslimpa
Bild på Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-03-08 17:26

Kryddorna kan man variera efter smak. En variant är att dra av 1½ dl från filmjölken och istället tillsätta tex. 1½ dl rårörda lingon eller andra bär. Man kan också göra det nyttigare genom att tillsätta blötlagt rågkross eller linfrön.

 

Här nedan finner ni vårt recept på Filmjölkslimpa:

Receptet ger

2
st
mindre eller 1 stort formbröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g vetemjöl ca 2,5 dl
  • 175 g rågsikt ca 2,5 dl
  • 210 g grovt rågmjöl ca 2,5 dl
  • 5 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 msk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk malen pomerans
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, den skall vara lösare än en vanlig deg.

  3. Stjälp upp i smörad och mjölad form.

  4. Grädda i 70-90 min på 160 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.