Bild på Focaccia

Focaccia

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
fre, 2015-11-13 12:55

Recept på typiskt italienskt bröd, som kan varieras med olika smaksättning.

Receptet ger

Knappt 1
plåt

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 12 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk honung
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • Olivolja och havssalt till plåten

Gör så här

  1. Rör ut jästen med det ljumna vattnet och olivoljan.

    Tillsätt havvsaltet, honungen och vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

    Häll olivolja och lite havssalt på en plåt och lägg den jästa degen på plåten. Tryck ut degen med händerna så att den blir ca 2 cm hög, låt jäsa i 30 minuter.

    Tryck ner fingertopparna i degen så att det bildas fördjupningar i degen och pensla sedan på ytterligare lite olivolja och strö över havssalt. Grädda i 10 minuter i  mitten av ugnen i 220 grader varmluft. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.