Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Focaccia med soltorkade tomater, timjan & gyllene linfrön
Foto: Frida Wismar
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 st ugnsplåt
Räcker till...
1 st ugnsplåt
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- 1 msk salt
- 1 dl olivolja
- 5 dl grovt rågmjöl
- 5-6 dl vetemjöl
- 1 dl Risenta vetegroddar
- havssalt
- 1/2 dl Risenta gyllene linfrön
Smula jästen i bunke. Värm vätskan till 37 grader och slå den över. Rör ut jästen.
Tillsätt salt, hälften av oljan, linfrö, groddar och mjölet. Blanda till kladdig, fin deg.
Jäs under duk ca 30 minuter.
Arbeta ev in mer mjöl i degen, stjälp upp den i smord långpanna och gnid in den med olivolja.
Jäs ca 30 min till på plåten.
Strö över havssalt & gyllene linfrön.
Grädda i ugn ca 30 min 200 grader.