Bild på Focaccia med soltorkade tomater, timjan & gyllene linfrön

Focaccia med soltorkade tomater, timjan & gyllene linfrön

Risenta, www.risenta.se
sön, 2010-05-09 19:54

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

1
st
ugnsplåt

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl Risenta vetegroddar
  • havssalt
  • 1/2 dl Risenta gyllene linfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i bunke. Värm vätskan till 37 grader och slå den över. Rör ut jästen.

  2. Tillsätt salt, hälften av oljan, linfrö, groddar och mjölet. Blanda till kladdig, fin deg.

  3. Jäs under duk ca 30 minuter.

  4. Arbeta ev in mer mjöl i degen, stjälp upp den i smord långpanna och gnid in den med olivolja.

  5. Jäs ca 30 min till på plåten.

  6. Strö över havssalt & gyllene linfrön.

  7. Grädda i ugn ca 30 min 200 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.