Bild på Frallor med Dinkelmjöl

Frallor med Dinkelmjöl

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 15:27

Gjord med Lindahls Grekisk eler Turkisk Yoghurt.

TIPS:
Hittar Du inte fullkornsdinkel i Din butik, kan Du använda vetemjöl special med fullkorn i stället.

Receptet ger

20
frallor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 150 gr morötter, (2 små) skalade, finrivna
  • 4 dl vatten, 50 grader varmt
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 pkt torrjäst (12 gr)
  • 5 - 6 dl fullkornsdinkel (ca 350 gr)
  • 6 dl vetemjöl special (ca 350 gr)

Gör så här

  1. Blanda vatten, morötter, yoghurt, honung och olja i en degbunke. Använd helst en köksmaskin.

  2. Blanda dinkelmjölet och jästen. Rör ner det i vätskeblandningen. Blanda sedan vetemjölet i degen lite i taget och arbeta till en smidig deg under minst tio minuter tills degen släpper från kanten.

  3. Pudra över lite mjöl, täck med en bakduk och låt jäsa på varmt ställe (helst 37 grader) till degens dubbla storlek (c:a 30 minuter)

  4. Strö lite mjöl på bakbänken, ta upp degen och dela den i 20 jämnstora bitar.

  5. Rulla bitarna till släta, runda bullar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, täck över dem med en bakduk och låt jäsa i 20 minuter.

  6. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen i c:a 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.