Bild på Frukostbröd med varm choklad

Frukostbröd med varm choklad

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 19:25

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 13 - 14 dl rågsikt
  • 6 dl havredryck
  • 1 dl solroskärnor
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt

Rubrik

  • Varm choklad

Ingrediens

  • 2 dl havredryck
  • 2 tsk kakaopulver
  • 4 tsk socker

Gör så här

  1. Frukostbröd: Smula sönder jästen.

  2. Tillsätt havredryck, olja, salt, sirap, havrekli och det mesta av mjölet.

  3. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.

  4.  Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.

  5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den.

  6. Rulla ut degen i två längder. Skär i 3 cm breda bitar och lägg dem på plåt.

  7. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.

  8.  Grädda i ugn vid 225°C, ca 10 minuter.

  9. Varm choklad: Blanda kakaopulver och socker i en kastrull.

  10. Tillsätt lite av havredrycken och rör ut till en slät smet.

  11. Tillsätt resten av havremjölken.

  12. Hetta upp drycken.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.