Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Frukostfrallor med solrosfrön

Ett gott och enkelt recept på gluten- och laktosfria frukostfrallor.

Vote
(17)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 8 st frallor

Räcker till...

8 st frallor

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gram jäst
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk brödkryddor finns färdigblandade
  • 0,5 tsk salt
  • ca 4 dl gluten-och laktosfri mjölmix
  • 1 st ägg
  • solrosfrön
  • Glutenfritt mjöl till garnering
  1. Smula ner jästen i en bunke, Häll i mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, brödkryddor och salt. Rör och och låt stå ca 10 minuter.

  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta med degkrok i bakmaskin. Sikta sedan ner resten av mjölet.

  3. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut till runda bullar på en bakplåtspappersklädd plåt.

  4. Låt jäsa under bakduk ca 1,5 timme.

  5. Sätt ugnen på 250 grader

  6. Vispa upp ett ägg och pensla på bullarna. Ha sedan på solrosfrön och pudr över lite mjöl.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 6-10 minuter eller tills de fått fin färg.