Bild på Frukostfrallor med solrosfrön

Frukostfrallor med solrosfrön

IdasBakning, idasbakning.blogg.se/
tors, 2016-12-08 15:12

Ett gott och enkelt recept på gluten- och laktosfria frukostfrallor.

Receptet ger

8
st
frallor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 gram jäst
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk brödkryddor finns färdigblandade
  • 0,5 tsk salt
  • ca 4 dl gluten-och laktosfri mjölmix
  • 1 st ägg
  • solrosfrön
  • Glutenfritt mjöl till garnering

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke, Häll i mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, brödkryddor och salt. Rör och och låt stå ca 10 minuter.

  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta med degkrok i bakmaskin. Sikta sedan ner resten av mjölet.

  3. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut till runda bullar på en bakplåtspappersklädd plåt.

  4. Låt jäsa under bakduk ca 1,5 timme.

  5. Sätt ugnen på 250 grader

  6. Vispa upp ett ägg och pensla på bullarna. Ha sedan på solrosfrön och pudr över lite mjöl.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 6-10 minuter eller tills de fått fin färg.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.