Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Frukostfrallor med solrosfrön
Ett gott och enkelt recept på gluten- och laktosfria frukostfrallor.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 8 st frallor
Räcker till...
8 st frallor
Näringsvärde
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 25 gram jäst
- 3 dl laktosfri mjölk
- 2 msk olivolja
- 1 msk Fiberhusk
- 1 tsk brödkryddor finns färdigblandade
- 0,5 tsk salt
- ca 4 dl gluten-och laktosfri mjölmix
- 1 st ägg
- solrosfrön
- Glutenfritt mjöl till garnering
Smula ner jästen i en bunke, Häll i mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, brödkryddor och salt. Rör och och låt stå ca 10 minuter.
Tillsätt hälften av mjölet och arbeta med degkrok i bakmaskin. Sikta sedan ner resten av mjölet.
Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut till runda bullar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk ca 1,5 timme.
Sätt ugnen på 250 grader
Vispa upp ett ägg och pensla på bullarna. Ha sedan på solrosfrön och pudr över lite mjöl.
Grädda mitt i ugnen i ca 6-10 minuter eller tills de fått fin färg.