Bild på Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 11:50

Receptet ger

3
limpor

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Steg 1

Ingrediens

  • 1 dl lättfil
  • 1 dl Vetekli
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk salt
  • 4 dl kokhett vatten
  • 18-20 torkade aprikoser
  • 12 torkade fikon
  • dl russin

Rubrik

  • Steg 2

Ingrediens

  • 2 dl hasselnötter
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 påsar Torrjäst
  • 9-10 dl rågsikt
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 100 g Milda i folie ( eller 100 g Milda flytande margarin )

Gör så här

  1. 1. Steg 1: Koka upp vatten i en kastrull. Blanda ihop fil, vetekli, rågkross, vetekross, solroskärnor, linfrö och salt. Häll på det kokheta vattnet och rör om. Ställ bunken åt sidan att svalna.

    2. Skär aprikoser och fikon i bitar. Lägg all torkad frukt i en skål, häll på vatten så att det täcker och låt frukten ligga i blöt medans krossblandningen svalnar.

    3. Hacka hasselnötterna grovt. Häll av vattnet från frukten och blanda frukten med nötterna och det skållade avsvalnade krosset.

    4. Rör ner sirap och margarin. Blanda ihop torrjäst med mjölsorterna.

    5. Koka upp vatten och häll det över degen, rör om. Tillsätt mjölblandningen och arbeta degen ordentligt. Täck över bunken med plastfolie och låt den jäsa ca 30 minuter eller till dubbel storlek.

    6. Sätt ugnen på 225°C. Smörj tre stycken 1½ liters avlånga bakformar. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den lätt. Dela degen i tre bitar.

    7. Forma degen till limpor (med lätt mjölade händer) och lägg dem i formarna. Täck över med bakduk och låt bröden jäsa i 30 minuter.

    8. Grädda bröden på nedersta falsen ca 40 minuter.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.