Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fruktbröd med Bagarens Jästmix Medelhavsbröd
Räcker till 2 bröd
Räcker till...
2 bröd
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vatten (40 grader)
- 13 dl vetemjöl special
- 1 1/2 dl grahamsmjöl
- 1 1/2 dl fint rågmjöl
- 1 paket bagarens jästmix medelhavsbröd
- 1/4 dl brun sirap
- 50 g smör eller margarin
- 400 g torkade aprikoser
- 300 g russin
- 150 g rostade hasselnötter kan uteslutas
Blanda de torra ingredienserna, ej frukt och nötter.
Tillsätt vatten, sirap och smör.
Blanda degen i maskin i ca 6 min (2 min långsamt och 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand till en elastisk deg.
Tillsätt frukt och nötter. De ska bara blandas in i degen.
Täck med plast och låt jäsa i ca 45 min.
Sätt ugnen på 230°C och ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten. Låt formen stå kvar under hela baktiden.
Forma till två bröd och lägg i smorda formar. Täck med plast och låt jäsa ca 60 min.
Sätt in bröden på 230°C i mitten av ugnen. Sänk tempen till 190°C och baka klart i ca 45 min.
Ta ur bröden från formarna direkt efter bakning. Låt svalna på galler.