Bild på Fruktbröd med Bagarens Jästmix Medelhavsbröd

Fruktbröd med Bagarens Jästmix Medelhavsbröd

Kronjäst, www.kronjast.se
mån, 2010-11-15 15:14

Receptet ger

2
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vatten (40 grader)
  • 13 dl vetemjöl special
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl fint rågmjöl
  • 1 paket bagarens jästmix medelhavsbröd
  • 1/4 dl brun sirap
  • 50 g smör eller margarin
  • 400 g torkade aprikoser
  • 300 g russin
  • 150 g rostade hasselnötter kan uteslutas

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna, ej frukt och nötter.

  2. Tillsätt vatten, sirap och smör.

  3. Blanda degen i maskin i ca 6 min (2 min långsamt och 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand till en elastisk deg.

  4. Tillsätt frukt och nötter. De ska bara blandas in i degen.

  5. Täck med plast och låt jäsa i ca 45 min.

  6. Sätt ugnen på 230°C och ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten. Låt formen stå kvar under hela baktiden.

  7. Forma till två bröd och lägg i smorda formar. Täck med plast och låt jäsa ca 60 min.

  8. Sätt in bröden på 230°C i mitten av ugnen. Sänk tempen till 190°C och baka klart i ca 45 min.

  9. Ta ur bröden från formarna direkt efter bakning. Låt svalna på galler.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.