Bild på Fruktigt mellanmålsbröd
Bild på Fruktigt mellanmålsbröd
Bild på Fruktigt mellanmålsbröd

Fruktigt mellanmålsbröd

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-09-07 13:56

Receptet ger

2
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 2 dl rågmjöl
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • ca 1 l vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk eller vatten till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.

  2. Tillsätt olja, kesella, salt och sirap. Tillsätt även rågmjöl, frukt och hälften av vetemjölet. Rör om kraftigt och tillsätt mer vetemjöl efterhand. Spar lite av vetemjölet till utbakning. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma en längd av av varje del, eller dela den i tre delarr och gör flätor.

  4. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla ev. bröden med uppvispat ägg för extra glansig yta. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.