Bild på Fullkornsbröd

Fullkornsbröd

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
tors, 2010-02-25 15:29

Receptet ger

1
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havre eller vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl mild yoghurt

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • rågkross

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda ihop alla torra ingredienser.

  3. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt.

  4. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.