Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fullkornsfocaccia med Pesto
Räcker till 1 långpanna
Räcker till...
1 långpanna
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst 1/2 paket
- 6,5 dl ljummet vatten
- 1 tsk salt
- 3 msk grön pesto finns på burk
- 500 g Kungsörnen Dinkelmjöl Fullkorn ca 9 dl
- 500 g Kungsörnen Dinkelmjöl Siktat ca 9 dl
Pensling och Garnering
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 2 tsk torkad rosmarin eller färsk
Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om. Tillsätt salt, pesto och mjöl men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.
Häll upp degen direkt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck ut och jämna till med mjölad hand eller degskrapa. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C. Tryck gropar i degen när 10 minuter av jästiden återstår. Pensla eller ringla över olja och strö över garnering.
Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär i bitar.