Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst 1 paket
- 5 dl ljummen mjölk
- 150 g rumsvarmt smör eller margarin
- 2 ägg
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl socker
- 600 g Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn ca 10 dl
Fyllning
- strimlad rökt skinka
- kryddad tomatsås från burk
Pensling / garnering
- ägg
- solrosfrön
Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om.
Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar.Kavla ut till rektangulära kakor. Bred på tomatsåsen och strö över skinkan. Rulla ihop kakan till en lång rulle. Skär den i 3–4
cm breda bitar.Lägg dem i stora muffinsformar. Låt bullarna jäsa under bakduk, 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i
ugnen, 8–10 minuter.