Bild på Fullkornssnurror

Fullkornssnurror

Kungsörnen, www.kungsornen.se
mån, 2010-04-26 09:57

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 5 dl ljummen mjölk (37 grader)
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 600 g Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn ca 1 liter

Rubrik

  • Fyllning och pensling

Ingrediens

  • strimlad, rökt skinka
  • kryddad tomatsås på burk
  • ägg
  • solrosfrön

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om. Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt.

  2. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

  3. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut till rektangulära kakor. Bred på tomatsåsen och strö över skinkan. Rulla ihop kakan till en lång rulle.

  4. Skär rullarna i 3–4 cm breda bitar. Lägg dem i stora muffinsformar. Låt bullarna jäsa under bakduk, 30-40 minuter.

  5. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i
    ugnen, 8–10 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.