Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Glutenfri kavring

Det här brödet är lättbakat och smakar precis som kavring ska smaka.

MixWell

Vote
(16)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 bröd

Räcker till...

1 bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl ljummet vatten
  • 20 g jäst
  • 1 dl mörk sirap
  • 750 g MixWells Havrebrödsmix
  • 2,5 tsk salt
  • 3 tsk kryddor t ex anis, fänkål, koriander
  • ev 1 dl surdegsgrund
  1. Lös upp jästen i vattn

  2. Lös upp jästen i lite vatten. Häll i resten av vattnet och sirapen. Blanda i de torra ingredienserna. Häll deegen i en oljad 2 liters form och täck formen med dubbel aluminiumfolie.

  3. Grädda brödet i 100 graders värme i 10,5 timme. Låt brödet svalna under duk.