Bild på Glutenfri kavring

Glutenfri kavring

MixWell
tors, 2010-07-29 09:23

Det här brödet är lättbakat och smakar precis som kavring ska smaka.

Receptet ger

1
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl ljummet vatten
  • 20 g jäst
  • 1 dl mörk sirap
  • 750 g MixWells Havrebrödsmix
  • 2,5 tsk salt
  • 3 tsk kryddor t ex anis, fänkål, koriander
  • ev 1 dl surdegsgrund

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattn

  2. Lös upp jästen i lite vatten. Häll i resten av vattnet och sirapen. Blanda i de torra ingredienserna. Häll deegen i en oljad 2 liters form och täck formen med dubbel aluminiumfolie.

  3. Grädda brödet i 100 graders värme i 10,5 timme. Låt brödet svalna under duk.

10,5h!!!!!

10,5h!!!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.