Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Glutenfria frukostbullar

Milda http://www.milda.se

Vote
(3)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 stycken

Räcker till...

12 stycken

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g glutenfri mix, Finax eller Semper
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Fibermax
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 msk Milda flytande margarin eller Milda i folie
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1. Häll de torra ingredienserna inklusive jästen i en matberedare. Tillsätt i margarin och det fingervarma vattnet, kör maskinen i 3 minuter.

    2. Häll över degen i en bunke, strö lite mix över. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    3. Arbeta degen på nytt i bunken. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Låt bullarna jäsa under duk i 15-20 min.

    4. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.