Bild på Glutenfria frukostbullar

Glutenfria frukostbullar

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 14:10

Receptet ger

12
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 500 g glutenfri mix, Finax eller Semper
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Fibermax
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 msk Milda flytande margarin eller Milda i folie
  • 5 dl vatten, 37 grader

Gör så här

  1. 1. Häll de torra ingredienserna inklusive jästen i en matberedare. Tillsätt i margarin och det fingervarma vattnet, kör maskinen i 3 minuter.

    2. Häll över degen i en bunke, strö lite mix över. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    3. Arbeta degen på nytt i bunken. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Låt bullarna jäsa under duk i 15-20 min.

    4. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.