Glutenfria frukostbullar
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 500 g glutenfri mix, Finax eller Semper
- 1 msk Fiberhusk
- 1 msk Fibermax
- 1 tsk salt
- 50 g jäst
- 1 msk Milda flytande margarin eller Milda i folie
- 5 dl vatten, 37 grader
Gör så här
1. Häll de torra ingredienserna inklusive jästen i en matberedare. Tillsätt i margarin och det fingervarma vattnet, kör maskinen i 3 minuter.
2. Häll över degen i en bunke, strö lite mix över. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
3. Arbeta degen på nytt i bunken. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Låt bullarna jäsa under duk i 15-20 min.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Skriv kommentar