Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfria frukostbullar
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 stycken
Räcker till...
12 stycken
Näringsvärde
Glutenfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 500 g glutenfri mix, Finax eller Semper
- 1 msk Fiberhusk
- 1 msk Fibermax
- 1 tsk salt
- 50 g jäst
- 1 msk Milda flytande margarin eller Milda i folie
- 5 dl vatten, 37 grader
1. Häll de torra ingredienserna inklusive jästen i en matberedare. Tillsätt i margarin och det fingervarma vattnet, kör maskinen i 3 minuter.
2. Häll över degen i en bunke, strö lite mix över. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
3. Arbeta degen på nytt i bunken. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Låt bullarna jäsa under duk i 15-20 min.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.