Bild på Gomorronbullar med kummin

Gomorronbullar med kummin

Kungsörnen, www.kungsornen.se
tis, 2010-03-16 17:52

Receptet ger

10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 12,5 g jäst (1/4 paket)
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 tsk salt
  • 375 g Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 sädesslag (7 dl)
  • 1 tsk kummin

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degskål och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt, kummin och mjöl (spar ½ dl till utbakningen).

  2. Arbeta degen smidig, tills den släpper degskålen. Ta eventuellt mer mjöl.

  3. Rulla en längd av degen på mjölat bakbord och skär degen i 10 delar. Lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylen övertäckt med ett bakplåtspapper över natten.

  4.  Nästa morgon
    Ta ut bullplåten och ställ den nära ugnen, ca ½ timme. Värm ugnen till 225˚C. Grädda bullarna 12–15 minuter.

Ska man inte jäsa degen

Ska man inte jäsa degen

frallor med fil

använde filmjölk istället för mjölk..spännande att se hur det blir

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.