Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 12,5 g jäst (1/4 paket)
- 3 dl kall mjölk
- 1 tsk salt
- 375 g Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 sädesslag (7 dl)
- 1 tsk kummin
Smula ner jästen i en degskål och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt, kummin och mjöl (spar ½ dl till utbakningen).
Arbeta degen smidig, tills den släpper degskålen. Ta eventuellt mer mjöl.
Rulla en längd av degen på mjölat bakbord och skär degen i 10 delar. Lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylen övertäckt med ett bakplåtspapper över natten.
Nästa morgon
Ta ut bullplåten och ställ den nära ugnen, ca ½ timme. Värm ugnen till 225˚C. Grädda bullarna 12–15 minuter.