Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Gott brytbröd

annsun

Vote
(3)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl vatten
  • 25 gram jäst
  • 1 tesked salt
  • 1 dl naturell keso
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackade naturella cashewnötter
  • 1 st ägg till pensling
  • sesamfrön till garnering
  1. Smula jästen och rör ut den i 37 gradigt vatten och blanda sedan ner salt och keso.

  2. Arbeta in mjölet och knåda ihop till en deg.

  3. Blanda sedan i dom grovhackade cashewnötterna.

  4. Låt degen jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.

  5. Smöra och mjöla en rund form med avtagbar botten.

  6. Forma degen till små bullar (cirka 8-9st) och lägg ut dom bredvid varandra i formen med lite mellanrum.

  7. Jäs sedan ytterligare i cirka 30 minuter under bakduk och pensla sedan med ett uppvispat ägg och strö över med sesamfrön.

  8. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.