Bild på Grissini

Grissini

cecilla
lör, 2010-06-19 21:10

Jättegoda Grissini med rosmarin och blandade frön, perfekta för buffé eller som tilltugg till exempelvis soppa.

Receptet ger

20

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin finhackad
  • 5 dl vetemjöl
  • Flingsalt, sesamfrön, pumpafrön till garnering

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av vattnet och rör om. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke. Blanda ner äggvitan, olivoljan och resten av vattnet i bunken med den utrörda jästen. Hacka de färska rosmarinbladen och blanda dessa i degen, eller tillsätt den torkade. Tillsätt mjölet, lite i taget tills degen går ihop. Jäs degen under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, knappt 1 cm i diameter. Pensla med vatten och strö över flingsalt, sesam- och pumpafrön. Grädda brödpinnarna i ugnen i ca 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.