Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Grissini

Jättegoda Grissini med rosmarin och blandade frön, perfekta för buffé eller som tilltugg till exempelvis soppa.

cecilla

Vote
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin finhackad
  • 5 dl vetemjöl
  • Flingsalt, sesamfrön, pumpafrön till garnering
  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av vattnet och rör om. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke. Blanda ner äggvitan, olivoljan och resten av vattnet i bunken med den utrörda jästen. Hacka de färska rosmarinbladen och blanda dessa i degen, eller tillsätt den torkade. Tillsätt mjölet, lite i taget tills degen går ihop. Jäs degen under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, knappt 1 cm i diameter. Pensla med vatten och strö över flingsalt, sesam- och pumpafrön. Grädda brödpinnarna i ugnen i ca 25 minuter tills de är gyllenfärgade.