Bild på Grissini med vallmofrön

Grissini med vallmofrön

Kungsörnen, www.kungsornen.se
fre, 2010-03-26 20:06

Receptet ger

30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 500 g Kungsörnen Siktat Dinkelmjöl (ca 9 dl )

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • vallmo- eller sesamfrön

Gör så här

  1.  Smula ner jästen i en degbunke. Blanda i övriga ingredienser, men spara ½ dl mjöl till utbakningen.

  2. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa 30–40 minuter.

  3. Dela degen i 30 bitar. Rulla dem till 30 cm långa längder. Lägg tätt på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk, ca 20 minuter.

  4. Värm ugnen till 175°C. Pensla med mjölk, strö över frön. Grädda mitt i ugnen, 25-30 minuter, tills de fått fin färg.

  5. Eftertorka dem i 50-75˚C, ca 1 timme tills de är torra och knapriga. Låt dem kallna på galler utan bakduk. Förvaras torrt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.