Grova rågfrallor med surdeg
Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost.
Räcker till 12-15 st
12-15 st
Ingredienser
Så gör du
- 450 gram vatten
- 250 gram rågsurdeg
- 10 gram jäst
- 650 gram vetemjöl special fullkorn
- 125 gram grovt rågmjöl
- 15 gram brödsirap
- 20 gram havssalt
- 50 gram pumpafrön
- 50 gram linfrö
- 50 gram solroskärnor
- pumpafrön till garnering
Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
Dela degen i 12-15 bitar och rulla till runda frallor. Dopa dom i pumpafrön och lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i två timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader. Om du har låtit frallorna jäsa i kylen över natten, tar du ut dom samtidigt som du sätter på ugnen. Känns de inte färdigjästa så låt de stå i rumstemperatur i en halvtimme.
Ställ in frallorna i ugnen och grädda dem i 12-15 minuter.
Låt bröden svalna på galler.