Bild på Grytbröd
Bild på Grytbröd

Grytbröd

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2018-03-09 12:54

Recept på ett lättbakat bröd som gräddas i en gryta! Men börja förbered din deg dagen innan, då den har lång jäsningstid. Men den är väl värd att väntas på!

Receptet ger

1
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3,5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 påse Dr. Oetker Torrjäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja

Gör så här

  1. Mät upp vatten och salt i en skål. Tillsätt mjöl och torrjäst och blanda till en jämn deg. Täck skålen tätt med tyg och plastfolie. Låt degen står och jäsa i rumstemperatur i 12-24 timmar.

  2. Placera en tom 2 liters gryta med lock i ugnen och värm upp ugnen till 250 grader.

  3. Ta bort tygfolien, strö lite mjöl på degen och vrid degen några gånger, till exempel med en spatel. Låt stå i 30 minuter. Tag ut grytan ur ugnen, smörj den med matolja. Häll degen i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan i ugnen och grädda i 30 minuter. Ta av locket och låt brödet gräddas i ytterligare 15 minuter eller tills ytan är vackert färgad. Ta upp brödet ur grytan och låt svalna på gallret utan att täcka, så att ytan får fin skorpa.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.