Bild på Havrebröd

Havrebröd

Melita
sön, 2011-09-04 19:24

Detta är ett gott och mört bröd som passar bra som kvällsmål. Testa gärna med smör och ost!

Receptet ger

1
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja , jag använder rapsolja
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 1 dl krossat linfrö
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl fullkornsvetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Lös den med det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, havregryn och krossade linfrö. Låt svälla ca 15 minuter. 

     

    Tillsätt vetemjölet lite i taget under knådning. Knåda sedan degen smidig i 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Låt degen jäsa 1 timme. 

     

    Sätt ugnen på 225 grader.

     

    Knåda degen och forma den till ett avlångt bröd. Lägg den på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.