Havrebröd
Detta är ett gott och mört bröd som passar bra som kvällsmål. Testa gärna med smör och ost!
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 25 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk olja , jag använder rapsolja
- 3 dl fiberhavregryn
- 1 dl krossat linfrö
- 7 dl vetemjöl
- 3 dl fullkornsvetemjöl
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Lös den med det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, havregryn och krossade linfrö. Låt svälla ca 15 minuter.
Tillsätt vetemjölet lite i taget under knådning. Knåda sedan degen smidig i 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Låt degen jäsa 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen och forma den till ett avlångt bröd. Lägg den på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Jag serverade den hemma med
av Melita - 2011-09-04 18:25
Jag serverade den hemma med hemmagjord nutella :)
Skriv kommentar