Bild på Havrebullar

Havrebullar

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 12:25

Servera gärna med Milda Lätt och ett gott pålägg.

Receptet ger

36
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 10 dl havregryn
  • 1 dl råg- eller vetekross
  • 5 dl filmjölk
  • 5 dl vatten, kallt
  • 1 ½ dl Milda flytande margarin, (eller 150 g Milda i folie)
  • 100 g jäst
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk salt
  • ca 14 dl vetemjöl, (840 g)

Gör så här

  1. 1. Mät upp havregryn och kross i en bunke, häll filmjölk och 3 dl av vattnet över och rör om. Låt stå ca 1 timme.

    2. Värm 2 dl av vattnet till 37°C. Smula ner jästen i vattnet och rör om. Häll det tillsammans med margarin, sirap och salt i havre- och krossblandningen.

    3. Blanda i vetemjölet, spara lite till utbaket, och arbeta samman till en smidig deg, 5-10 minuter.

    4. Strö lite mjöl över ytan, täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter, gärna i varmt vattenbad i diskhon.

    5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop degen lätt. Dela den i fyra delar. Täck med bakduk så torkar inte degen.

    6. Rulla varje deg till en längd och dela den i nio bitar. Rulla bullar och platta till dem lätt med mjölad hand.

    7. Lägg bullarna på bakplåtspapper klädd plåt, och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7 minuter.

    9. Låt svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.