Bild på Hembakade Pretzels

Hembakade Pretzels

Alicias kokbok, Alicias Kokbok
ons, 2016-12-14 12:10

Att baka pretzels är inte alls svårt förutom att det krävs två steg efter jäsningen. Först och främst efter ni format dem som kringlor ska ni koka dem snabbt i vatten. Jag läste att man skulle koka dem i bikarbonat men jag hade tyvärr ingen hemma vid det tillfället så jag struntade i det. Men om ni har det hemma så tycker jag absolut ni ska testa det.  Därefter ska de penslas och strös över flingsalt och sedan ugnsbakas tills gyllene. Direkt när de kommit ut ur ugnen ska ni servera dem med min ljumna ricotta- och chorizodip (recept finns på blogg). För de är som godast när de är nybakade och om ni måste förbereda dem innan så råder jag er till att värma upp dem litegrann igen innan ni sätter tänderna i dem. Okej? 

 

Receptet ger

8
st
pretzels

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

 • 5 g färsk jäst
 • 2,5 dl kallt vatten
 • 0,5 tsk salt
 • 5 dl mjöl

Rubrik

 • Pensling

Ingrediens

 • 1 msk olja
 • uppvispat ägg
 • flingsalt

Gör så här

 1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Blanda ner mjöl och salt. Knåda tills det bildats en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Stjälp ut degen och häll 1 msk olja i bunken. Smörj bunken med oljan och lägg tillbaka degen där i. Vänd degbiten så att även den sidan uppåt får olja på sig. Täck sedan bunken med plastfolie och låt den jäsa på ett varmt ställe i 1-2 timmar. Degen ska växa till ungefär dubbel storlek. 

 2. Sätt ugnen på 225 grader. 

 3. Forma sedan till 8 stycken kringlor. Kolla på den HÄR videon för instruktioner. Koka under tiden upp vatten i en stor kastrull. Lägg försiktigt ner kringlorna i de kokande vattnet en och en. De ska bara vara nere i vattnet i cirka 10 sekunder eller tills de flyter upp till ytan igen. Lägg de på en bakplåtskläddplåt när de kokat klart. 

 4. Pensla sedan varje kringla med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt på varje. Ugnsbaka sedan tills de är gyllene, i cirka 15 minuter. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.