Bild på Hembakat knäckebröd med fina frön

Hembakat knäckebröd med fina frön

Risenta, www.risenta.se
sön, 2010-05-09 20:10

Hembakat knäcke är superenkelt att göra och blir makalöst gott! Välj själv vad du toppar brödet med. Sommarens bästa gå-bort-present.

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

4
stora kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk brödkrydda (färdig blandning)
  • 3 msk Risenta krossade linfrön
  • 4 dl grovt mjöl
  • 1 dl Risenta bovetemjöl

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • Risenta svarta och vita sesamfrön
  • Risenta solroskärnor och psylliumfrön
  • Rosmarin och chiliflakes
  • Dillfrö och fänkål

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten.

  2. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, mjöl och linfrö.

  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.

  4. Tag upp degen på bakbordet och dela den i 4 bitar. Rulla en degbit i taget till en bulle. Strö rikligt med mjöl på ett bakplåtspapper och kavla ut en bulle i taget till en mycket tunn kaka, beräkna 1 kaka/plåt.

  5. Sedan ska kakorna naggas tätt med brödnagg eller gaffel. Lägg kakorna efter hand på plåtar eller bakplåtspapper.

  6. Pensla med filmjölk och strö på topping.

  7. Grädda i mitten av ugnen 4-5 min i 200-225 grader, passa brödet så att det inte blir bränt.

Saltmängden är åt skogen! Det

Saltmängden är åt skogen! Det blir oätligt.
Ta en tesked så blir det lagom. Bättre att strö lite flingsalt som topping.

Caj

Hej! Gott bröd men

Hej!
Gott bröd men saltmängden måste vara fel. Hur mkt ska det vara?
Lou-Lou

Sant! Brödet blev oätligt!

Sant! Brödet blev oätligt! Föreslår en tesked.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.