Hjärtformade kuvertbröd med tomat & basilika
Tips!
Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen & och låt den stå där under tiden bröden bakas.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 22 stycken
ca 22 stycken
Ingredienser
Så gör du
- 500 g passerade tomater
- 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd
- 2 msk olivoja
- 9 dl vetemjöl special
- 1 msk torkad basilika
Gör så här
1a. Lös den färska jästen med de passerade tomaterna & och tillsätt därefter de övriga ingredienserna.
1b. Blanda torrjästen med de torra ingredienserna & tillsätt därefter de övriga ingredienserna.*2. Arbeta till en smidig och elastisk deg.
3. Jäs övertäckt med plast i ca 45 minuter.
4. Arbeta ihop degen och dela upp i 22 st bitar.
5. Rulla bullarna droppformade. Två droppformade bullar sätts samman med vatten. Vips, så har du en hjärtformad bulle. Doppa i mjöl och sätt på plåt
6. Jäs på plåt övertäckt med plast i ca 40 minuter.
7. Baka i 220° ca 10 minuter.