Bild på Indiska tunnbröd

Indiska tunnbröd

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 17:51

Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt.

Tips:
Du kan även grilla brödet.

Receptet ger

12
stycken
tunnbröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 ½ dl Lindahls Yoghurt
  • 25 gr jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 ½ dl ljummet vatten
  • 1 ägg, lättvispat
  • 3 msk smält smör
  • 2 tsk salt
  • 550 gr vetemjöl (knappt 1 liter)
  • 2 msk nigellafrön (kalonji frön eller liknande)

Gör så här

  1. Rör ut jästen och 1 tsk socker med det ljumna vattnet och låt stå i 15 minuter.

  2. Värm yoghurt till kroppstemperarur (t. ex. i mikron) och rör ihop med 1 tsk socker, ägg, det smälta smöret och salt. Blanda med degvätskan.

  3. Tillsätt frön och därefter mjölet, lite i taget. Arbete degen ordentlig i tio minuter. Låt jäsa till dubbel volym.

  4. Dela degen till 12 bullar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter.

  5. Kavla bullarna till "tjocka pannkakor" och stek dem i en panna med lite olja eller smör, 2 till 3 minuter per sida.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.