Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Indiska tunnbröd
Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt.
Tips:
Du kan även grilla brödet.
Räcker till 12 stycken tunnbröd
Räcker till...
12 stycken tunnbröd
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 1 ½ dl Lindahls Yoghurt
- 25 gr jäst
- 2 tsk socker
- 1 ½ dl ljummet vatten
- 1 ägg, lättvispat
- 3 msk smält smör
- 2 tsk salt
- 550 gr vetemjöl (knappt 1 liter)
- 2 msk nigellafrön (kalonji frön eller liknande)
Rör ut jästen och 1 tsk socker med det ljumna vattnet och låt stå i 15 minuter.
Värm yoghurt till kroppstemperarur (t. ex. i mikron) och rör ihop med 1 tsk socker, ägg, det smälta smöret och salt. Blanda med degvätskan.
Tillsätt frön och därefter mjölet, lite i taget. Arbete degen ordentlig i tio minuter. Låt jäsa till dubbel volym.
Dela degen till 12 bullar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter.
Kavla bullarna till "tjocka pannkakor" och stek dem i en panna med lite olja eller smör, 2 till 3 minuter per sida.