Bild på Källarfranska

Källarfranska

hemmamamman
fre, 2010-06-18 16:42

Frallor som är så enkla att även nybörjar bagaren klarar av dom.

Receptet ger

20
stycken
frallor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst
  • 75 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör tills jästen har löst sig. Blanda i salt. Blanda i mjöl tills degen släpper kanten på bunken. Låt jäsa 30 minuter

  2. Dela på hälften och rulla till längder. Skär längderna i kubbar. Lägg på plåt och jäs 30 minuter. Grädda i 225 grader i 5 - 10 minuter.

Jättegoda och enkla att göra,

Jättegoda och enkla att göra, riktigt populära.

använde inte så mycket mjöl

använde inte så mycket mjöl som de stod så hade de blivit stenar! haha. nu står bullarna å jäser hoppas de blir bra :D

Mängd Mjöl

Håller med, max 12-13 dl mjöl!

Blev jättegoda, grädda dem i

Blev jättegoda, grädda dem i 15 min så de hann få lite fin färg sedan pensla med lite sirapsvatten. Kan verkligen rekommenderas.

Fungerar inte med bara 5-10

Fungerar inte med bara 5-10 min. Jag körde då 15-20 min. De vart goda, men lite mastiga =)

mina blev inte bra... vet

mina blev inte bra... vet dock ej varför..... :( snyft...

Alltid kul att baka nå lätt

Alltid kul att baka nå lätt =) Supergoa blev dom! (Blev rätt populär här hemma) :p

Super goda, och ett perfekt

Super goda, och ett perfekt bröd att ha nybakat till frukost:)

enkelt och gott

enkelt och gott

väldigt bra!

väldigt bra!

Super goda och väldigt lätta

Super goda och väldigt lätta att göra, kan varmt rekommenderas!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.