Bild på Kalljäst Valnötsfocaccia

Kalljäst Valnötsfocaccia

Nadjaskitchen.se, www.nadjaskitchen.se
sön, 2011-08-28 14:21

Detta bröd kan vem som helst lyckas med, även den som aldrig har bakad bröd förr. Testa och imponera stort på dina vänner. Valnötter i bröd är ju så fantastiskt gott, mycket godare än i bakverk, så jag rekommenderar det starkt. Fler recept finner du på www.nadjaskitchen.se

Receptet ger

1
långpanna

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 gram jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja (gärna nötig rapsolja eller olivolja för smak)
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 50 gram valnötter

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • flingsalt
  • rapsolja/olivolja

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Jag brukar ta 3-4 deciliter vetemjöl och arbeta in det innan jag lägger till en deciliter till i taget. Arbeta degen kraftigt, gärna med en maskin, tills det blir en fin lös deg. Smörj en stor bunke med olja och lägg degen i den. Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 8-12 timmar, gärna över natten.  

  2. Ta ut degen ur kylskåpet. Häll ut den i en bakpapperklädd långpanna. Tryck ut med en mjölad eller blöt hand. Gör några hål i degen och droppa över med lite olja. Strö på med grovt hackade valnötter och tryck i dem gärna lite granna. Strö över med lite fling- eller grovsalt. Låt brödet jäsa utan duk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter.Låt brödet svalna lite och servera det gärna nygräddat.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.