Bild på Kalljästa bullar

Kalljästa bullar

Oatly, www.oatly.se
ons, 2010-05-12 15:10

Receptet ger

30 - 35
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 1 l Oatly havredryck
  • 0,5 kg durummjöl
  • 1,5 kg vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Rör samman degen med en träslev. Degen ska vara fast och fuktig. Den ska inte knådas.

    2. Täck skålen med plastfilm och låt kalljäsa i kylskåpet 24-36 timmar.

    3. Ta ut degen och fördela i jämnstora bullar på bakplåt med bakplåtpapper (max 10 bullar per plåt).

    4. Låt vila i 15-20 min.

    5. Baka i ugn på 250°C ca 15-20 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.