Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kantarell och Bryggbröd
Ingen trodde på oss att Smörstekta kantareller och mörk Stout (öl) kunde vara gott i ett bröd. Men det blev fantastiskt
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 2-3 st bröd
Räcker till...
2-3 st bröd
Recepttyp
Matbröd
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
Dagen före:
- 355 ml Öl (gärna mörk)
- 150 g grahamsmjöl
- 250 g Manitoba cream
- 10 g jäst
Dag 2:
- ca 1 liter vatten
- 600 g vetemjöl
- 10 g durumvetemjöl
- Kantareller och champinjoner efter smak
- 1 msk smör (att steka i)
- örter
Dagen före blandas fördegen samman, det blir en relativt lös och gosig deg. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten.
Dag 2:
Fräs upp svampen i smöret och örterna. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl, vatten och fördegen. I Med svampen.Degen kommer vara rätt lös, men det gör inget.
Jäs i ca 50 min. Värm Ugnen till 225 grader.Häll upp degen i oljade brödformar och Grädda i ca 60 minuter.
98 grader inner temperatur.