Bild på Kantarell och Bryggbröd

Kantarell och Bryggbröd

Strangebakery.b...
tis, 2010-05-25 18:02

Ingen trodde på oss att Smörstekta kantareller och mörk Stout (öl) kunde vara gott i ett bröd. Men det blev fantastiskt

Receptet ger

2-3
st bröd

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Dagen före:

Ingrediens

  • 355 ml Öl (gärna mörk)
  • 150 g grahamsmjöl
  • 250 g Manitoba cream
  • 10 g jäst

Rubrik

  • Dag 2:

Ingrediens

  • ca 1 liter vatten
  • 600 g vetemjöl
  • 10 g durumvetemjöl
  • Kantareller och champinjoner efter smak
  • 1 msk smör (att steka i)
  • örter

Gör så här

  1. Dagen före blandas fördegen samman, det blir en relativt lös och gosig deg. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten.

    Dag 2:

    Fräs upp svampen i smöret och örterna. Ställ åt sidan.
    Blanda mjöl, vatten och fördegen. I Med svampen.

    Degen kommer vara rätt lös, men det gör inget.
    Jäs i ca 50 min. Värm Ugnen till 225 grader.

    Häll upp degen i oljade brödformar och Grädda i ca 60 minuter.
    98 grader inner temperatur. 

Då har jag provat att baka

Då har jag provat att baka detta brödet. Eftersom att jag inte hittade några kantareller utan fyllde korgen med Carl Johan... så fick det bli det istället. Man får se till att steka dem ordentligt torra dock. Brödet var himla gott men saknade lite salt. Lade till extra i degen. Möjligt man kan salta svampen lite mer innan. Blandade i färska örter. Basilika, salvia, timjan och rosmarin. Det var med gott.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.