Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kantarell och Bryggbröd

Ingen trodde på oss att Smörstekta kantareller och mörk Stout (öl) kunde vara gott i ett bröd. Men det blev fantastiskt

Vote
(5)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 2-3 st bröd

Räcker till...

2-3 st bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Dagen före:
  • 355 ml Öl (gärna mörk)
  • 150 g grahamsmjöl
  • 250 g Manitoba cream
  • 10 g jäst
Dag 2:
  • ca 1 liter vatten
  • 600 g vetemjöl
  • 10 g durumvetemjöl
  • Kantareller och champinjoner efter smak
  • 1 msk smör (att steka i)
  • örter
  • Dagen före blandas fördegen samman, det blir en relativt lös och gosig deg. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten.

    Dag 2:

    Fräs upp svampen i smöret och örterna. Ställ åt sidan.
    Blanda mjöl, vatten och fördegen. I Med svampen.

    Degen kommer vara rätt lös, men det gör inget.
    Jäs i ca 50 min. Värm Ugnen till 225 grader.

    Häll upp degen i oljade brödformar och Grädda i ca 60 minuter.
    98 grader inner temperatur.