Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Klassiska scones
Alltid lika goda scones. Perfekt för kvälls-fikat eller lyxig frukost!
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl mjölk
- 100 gram smör
- 7-8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i bunken med resten. Gryna till det med fingrarna genom att finfördela smöret. Ner med mjölken i bunken och rör ihop till en deg. Sluta så fort du kan forma det till just en deg.
Gör sedan fyra bitar av degen och knåda till runda kakor, inte större än 15 centimeter i diameter. Två skåror likt ett kors skärs i varje kaka. Nagga med gaffel om du vill.
Lägg kakorna i en smord plåt eller på bakplåtspapper i cirka 10 minuter.
Ugnstemp : 250 grader.