Bild på Klassiska tekakor

Klassiska tekakor

cupcakesfluffan
ons, 2010-06-09 12:06

Härligt mjuka tekakor som är så goda med lite smör, ost och apelsinmarmelad

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 100 gram socker
  • 100 gram margarin
  • 10 gram salt
  • 14-15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält margarinet och häll på mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen i vätskan.

  2. Blanda i resten av ingredienserna och blanda till en lagom fast deg. Låt jäsa i bunken i 30 minuter.

  3. Ta upp på bakbord och baka ut till 20 tekakor, nagga och lägg på plåt. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.

  4. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.

Så mycket socker?

100 gram socker?
Det var mycket socker det...

Goda blev dom, men vet inte

Goda blev dom, men vet inte om jag gjorde fel, för dom jäste inte upp, så mina blev ganska kompakta.

Riktigt goda ! :)

Riktigt goda ! :)

Dom va goda:-)

Dom va goda:-)

För att göra mina klassiska

För att göra mina klassiska tekakor lite "nyttigare" tar jag 4-5 dl havregryn och minskar mjölmängden motsvarande.
stina

dom blev iallafall goda :))

dom blev iallafall goda :))

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.