Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 6 dl kallt vatten
- 1 msk honung
- 1 msk salt
- 3 tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 9 dl grovt rågmjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 3 dl vetemjöl + extra till utbakningen
- sesamfrön/solroskärnor/pumpakärnor till utbakningen
1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet, honungen och saltet. Rör ner resten av ingredienserna och blanda väl. Låt degen jäsa ca 2 timmar.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Dela degen i 5 bitar. Kavla ut varje bit riktigt tunt till en rektangel (ca 25 x 45 cm). Strö över lite valfria frön och nagga med en gaffel eller använd en kruskavel.
4. Skär varje rektangel i 12 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 7-10 min. De ska vara välgräddade men inte brända. Så håll koll på dem under gräddningen! Lägg dem på ett galler tills de svalnat.