Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl farinsocker
- 1 msk hel anis
- 1 msk mald kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl Kanderat apelsinskal
- 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special med fullkorn
- 2 tsk bikarbonat
- 2 dl filmjölk eller youghurt 3%
- 1 dl brödsirap
Värm ugnen till 175°C. Smörj en avlång form på 1½ l. ”Bröa” gärna med mandelspån.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap till en jämn smet. Klicka den lösa degen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 minuter. Knacka på brödets undersida, det ska låta dovt när det är färdiggräddat.
Låt kallna på galler inlindat i bakduk. Passar utmärkt att rosta.