Bild på Långpannebröd

Långpannebröd

hemmamamman
fre, 2010-06-18 16:54

Ett bröd som varken kräver jäsning eller knådning.

Receptet ger

24
stycken
brödbitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 liter filmjölk
  • 1 liter rågsikt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl sirap
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser. Smörj och mjöla en långpanna. Bred ut smeten, som är väldigt kladdig i långpannan. Grädda i 100 grader i 45 minuter. Öka värmen till 150 grader och grädda 30 minuter till. Dela i lagom stora bitar när det har svalnat

Gott bröd och lätt att baka.

Gott bröd och lätt att baka.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.