Bild på Linfrötekakor

Linfrötekakor

Rivka
fre, 2010-05-28 22:45

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl vetekli eller vetegroddar
  • 1 msk sirap
  • 7-9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g margarin

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med 1 dl mjölk.

  2. Blanda 3 dl mjölk med havregryn, linfrön, vetekli /  vetegroddar, och koka till en gröt.

  3. Rör ner margarinet i gröten.

  4. När margarinet smält rör ner 1 dl mjölk i grötblandningen.

  5. Låt gröten svalna.

  6. Rör ner gröten i jästblandningen och tillsätt sirap, vetemjöl och bakpulver.

  7. Kavla ut degen, centimeter tjock, och tag ut runda kakor med hjälp av skål.

  8. Lägg kakorna på en bakplåtspapper beklädd plåt och låt jäsa under duk i 40 minuter.

  9. Nagga kakorna väl och grädda i 225* C i 10 minuter.

Ska degen bara jäsa en gång?

Ska degen bara jäsa en gång?

Kan inte människan som lagt

Kan inte människan som lagt ut detta recept skiriva hur mycket margarin det ska vara??????

Hur mycket margarin ska det

Hur mycket margarin ska det vara???

ska precis baka dessa, men

ska precis baka dessa, men vart tog margarinet vägen?

gott bröd

gott bröd

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.