Bild på Lingonbröd

Lingonbröd

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 17:12

Saftigt bröd med syrlig smak av skogens bär!

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

2
runda kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 dl lingonsylt
  • 1/2 msk fänkål
  • 3 msk olja
  • 2 dl Risenta quinoaflingor
  • 2 dl Risenta boveteflingor
  • ca 7 dl Risenta bovetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.

  3. Blanda i lingonsylt, fänkål och olja.

  4. Tillsätt flingorna och rör sist i mjölet.

  5. Låt jäsa på varm plats cirka 45 minuter.

  6. Smörj en plåt och stjälp över degen på, låt den bli en "rund" kaka.

  7. Grädda i cirka 35-40 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.