Bild på Lyxiga Briocher

Lyxiga Briocher

cecilla
lör, 2010-06-19 23:06

Fantastiska Briocher perfekta för en lyxig långfrukost.  

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g mjukt smör Använd äkta vara för bra resultat och inget margarin.
  • 2 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 5 st ägg
  • ca 1 liter vetemjöl
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Blanda i ca 5 dl mjöl till en smidig deg. Arbeta den länge, gärna i 20 minuter i hushållsassistent. 

    Låt jäsa under duk i 40 minuter.

    Tillsätt sedan smör, socker, 5 ägg och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.

    Låt degen jäsa ännu en gång, 40 minuter under duk.

    Fördela i formar av önskad storlek, portion eller limpor, men brödet måste gräddas i en form. Den flyter gärna ut om du gräddar den direkt på plåten. Jäs en sista gång, 20-30 minuter, så det blir spänning i brödet. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 175 grader i 7-10 minuter för portionsbröd och cirka 35 minuter för limpor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.