Bild på Mammas linfröbullar

Mammas linfröbullar

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 12:02

Servera med Milda Lätt och ett gott pålägg.

Receptet ger

ca 24
stycken

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Steg 1, Fördeg:

Ingrediens

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl vetegroddar eller någon form av kli
  • 1 - 1½ msk kummin, kan uteslutas eller ersättas med andra brödkryddor
  • 1/2 dl Milda flytande margarin (eller 50 g Milda i folie)
  • 1/2 l kokande vatten
  • 2 msk sirap, honung, strösocker eller farinsocker

Rubrik

  • Steg 2:

Ingrediens

  • 1 ½ msk salt
  • 2 paket jäst, 100g
  • 1/2 l ljummet vatten
  • ca 17 dl vetemjöl, (1020g)

Rubrik

  • Till utbakningen:

Ingrediens

  • ½ - 1 dl vetemjöl, (30-60g)

Gör så här

  1. 1. Blanda alla ingredienserna till fördegen. Låt röran stå tills den svalnat, minst 30 minuter.

    2. Smula ner jästen i fördegen, häll i salt och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta degen väl, degen ska vara ganska lös.

    3. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.

    4. Mjöla bakbordet innan du stjälper upp degen.

    5. Arbeta in ½ dl vetemjöl och forma degen till 2 limpor.

    6. Dela varje limpa i 12 skivor ca 1½ cm tjocka.

    7. Rulla varje skiva till en bulle och lägg bullarna på smorda eller bakpappersklädda plåtar.

    8. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    9. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.

    10. Låt svalna på galler under bakduk.

Fantastiska matbrödsbullar!

Fantastiska matbrödsbullar! Manitoba Cream vetemjöl tog bullarna till ny nivå. Gött!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.