Bild på Manitoba cream baguette med sesam

Manitoba cream baguette med sesam

Homemadefika, homemadefika.com
tis, 2016-11-15 15:08

Recept på mjuka och porösa baguetter bakat på Manitoba cream mjöl.

Receptet ger

4
st
Baguetter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 dl vatten
  • ca 13 dl Manitoba Cream mjöl
  • 2 tsk flingsalt
  • 25 g jäst
  • 2 dl sesamfrön
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en assistent i ca 8 minuter.

  2. Olja en rektangulär gratängform. Lägg degen i formen och låt jäsa under bakduk i 1 timme. 

  3. Mjöla bordet och välv degen.

  4. Dela degen 4 avlånga bitar.

  5. Snurra bitarna lite försiktigt och lägg den på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter

  6. Sätt ugnen på 250 grader.

  7. Pensla baguetterna med olivolja, strö över sesamfrön och flingsalt.

  8. Grädda i 15 minuter i nedre delen av ugnen. Sänk därefter temperaturen till 150 grader och fortsätt grädda i ca 20 minuter.

  9. Ta ut och låt svalna på galler

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.