Bild på Melindas Scones med  solrosfrön

Melindas Scones med solrosfrön

Melindas
lör, 2012-12-15 21:01

Underbart goda scones med solrosfrön

Receptet ger

2
stora
scones

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker Kan väljas bort
  • 50 gram margarin
  • 2 dl mjölk Kan ersättas med filmjölk eller yogurt
  • dl solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg på bakplåtspapper på plåten. 

  2. Börja med att blanda vetemjöl, bakpulver, salt, socker & solrosfröna.

  3. Finfördela margarinet i mjölbladningen, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.

  4. Dela degen i två delar & lägg delarna på plåten, tryck ut två runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka.

  5. Skåra varje kaka i fyra delar, tillsätt lite solrosfrön på toppen och in i mitten av ugnen i ca 8-10 min.

  6. Ät & njut!

Fantastiskt goda!!! Innan jag

Fantastiskt goda!!! Innan jag la in dem i ugnen bredde jag dem med tomatsås och la på ost och bacon. Perfekt för en snabb lunch och de mättar gott och väl två magar!

Har precis stoppat in dem i

Har precis stoppat in dem i ungnen och jag tror dem blir jätte goda ps: jag är 11 år så vi får se hur det går

Jätte goda!

Jätte goda!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.