Bild på Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 13:15

Receptet ger

10
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk Milda flytande margarin, (eller Milda i folie)
  • 5 dl vetemjöl, (300 g)
  • 4 dl rågsikt, (220 g)

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • mjölk

Gör så här

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C.

    2. Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet. Rör ner salt, socker och margarin.

    3. Häll i lite mjöl i taget. Degen ska vara ganska lös men ändå inte kladdig. Knåda degen minst 5 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.

    4. Forma degen till en längd och dela den i 10 lika stora bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg över bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°C.

    5. Täck bullarna med bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    6. Pensla bullarna med lite mjölk när de kommer ut från ugnen så blir de blanka och fina.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.