Bild på Mitt surdegsbröd

Mitt surdegsbröd

Matilda
mån, 2012-03-12 21:14

Det här är ett väldigt gott och lättbakat surdegbröd, men det ska jäsa i ca 1 timme allt som allt.

Receptet ger

1 bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten (37°c)
  • 1 1/2 dl vetesurdeg
  • 1-2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk brödsirap
  • 2 dl graham fullkornsmjöl eller någon annan god mjölsort
  • 4 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt de resterande ingredienserna. Låt jäsa i ca en timme. Baka ut till ett stort bröd och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 25-30 min. Grädda brödet i 225 °c i ca 30 min (häll i en kopp med varmt vatten innan du stänger luckan så blir det en hård och fin yta). Knacka på bottnet när du tror det är klart. Det ska låta ihåligt och fått fin färg.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.