Bild på Mommobröd

Mommobröd

SockerKringlan
tis, 2011-12-06 21:09

Godaste mjukbrödet som finns!

Receptet ger

5
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 100 g margarin
  • 1 st fäsk jäst använd helst inte torrjäst
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl grahamsmjöl eller något annat smakrikt mjöl
  • ca 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält margarinet, häll sedan i mjölken och vattnet oh värm fingervarmt.

     

  2. Smula jäste i en bunke oh lös med den fingervarma vätskan. Blanda i sirap, salt och ägg.

  3. Blanda bakpulver, garhamsmjöl och hälften av vetemjölet.

  4. Rör ner mjölblandningen i vätskan. Rör i resten av vetemjölet till degen inte fastnar i fingrarna när man rör den.

  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

  6. Sätt på ugnen 275- 300 grader.

    Dela degen i fem bitar och kavla till fem rundar ca 1cm tjocka bröd. Låt dem jäsa ca 30 min.

    Grädda gyllenbruna och smörj dem ev. med margarin när de är varma så de håller sig mjuka och får fin yta.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.