Morotsfickor
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 16 stycken
16 stycken
Ingredienser
Så gör du
- 1 paket / påse Kronjäst för matbröd
- 5 dl vatten
- 13 dl vetemjöl special
- 1 msk matolja
- 2 tsk salt
- 200 g rivna morötter
Gör så här (färsk KronJäst)
1. Sätt ugnen på 230°.
2. Smula ett paket jäst i 37° vatten. Lös upp jästen fullständigt.
3. Tillsätt salt, krydda, olja, morötter och mjöl.
4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.
5. Lägg degen på ett mjölat bord, forma degen till en lång lev.
6. Kubba upp degen så att du har ca 16 st lika stora bitar, rulla runda.
7. Låt bullarna ligga 5 minuter, kavla ut dom så att de blir ca 15 cm i diameter.
8. Pensla ena halvan med olja och vik över så att det blir en halvmåne.
9. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
10. Snitta bröden och baka i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
Gör så här (torr KronJäst)
1. Sätt ugnen på 230°.
2. Blanda torrjästen med mjölet.
3. Tillsätt salt, olja, krydda och vatten (40°).
4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken i 60 minuter.
5. Lägg degen på ett mjölat bord, forma degen till en lång lev.
6. Kubba upp degen så att du har ca 16 st lika stora bitar, rulla runda.
7. Låt bullarna ligga 5 minuter, kavla ut dom så att de blir ca 15 cm i diameter.
8. Pensla ena halvan med olja, och vik över så att det blir en halvmåne.
9. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
10. Snitta bröden och baka i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.