Bild på Olivpinnar

Olivpinnar

Kronjäst, www.kronjast.se
lör, 2010-05-29 13:15

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 1,3 l vetemjöl special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g tapenade

Gör så här

  1. 1.Sätt ugnen på 225°C.

    2. Smula KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör om tills KroJästen har löst upp sig.

    3. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.

    4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet.

    5. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.

    6. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.

    7. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.

    8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet.

    5. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.

    6. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.

    7. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.

    8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.