Bild på Ostbullar

Ostbullar

annoest
lör, 2010-07-24 17:33

Lättbakade bullar till frukost eller en kopp te. Kan göras äggfria om du låter bli att pensla dem.

Receptet ger

10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Kesella lätt fungerar lika bra med vanlig kesella
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl riven ost gärna lagrad för lite mer smak, men fungerar bra med hushållsost
  • 1 msk honung
  • 6-7 dl vetemjöl

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st uppvispat ägg kan uteslutas, smakar jättebra ändå
  • lite riven ost kan också uteslutas

Rubrik

  • ugn: 250 grader

Gör så här

  1. Rör ut jästen i kall mjölk tills den har löst sig.

  2. Tillsätt kesella, olja, salt, ost och honung. Rör om lite innan du tillsätter det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg som släpper bunkens kanter.

  3. Låt jäsa övertäckt 1 timme.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lite och dela den sedan i 10 bitar. Forma avlånga bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.

  5. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills bullarna har fått fin färg.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.